- Locatie
Raadzaal
- Toelichting
-
Raadsvergadering 03-12-2013
Uitzending
Agendapunten
-
1Verklaring der letters: (B) = beeldvormende vergadering (O) = oordeelvormende vergadering
-
218.45 - 19.00 uur Ontvangst met koffie (Burgerzaal)
-
3Agenda
-
4
Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
Bijlagen
-
7
Bijlagen
-
8
Bijlagen
-
9
Bijlagen
-
10
Bijlagen
-
1120.45 - 21.00 uur Pauze
-
1221.00 - 23.00 uur Besluitvormende raadsvergadering
-
13Opening
-
14Gelegenheid tot het stellen van mondelinge vragen (art. 37 RvO).
-
15Vaststelling agenda.
-
16Mededelingen
-
17
Bijlagen
-
18
Bijlagen
-
19
Bijlagen
Besluit
- de ‘Reactienota bestemmingsplan en PlanMER Marker Wadden’, bestaande uit: de Zienswijzennota en een Staat van wijzigingen, vast te stellen;
- kennis te nemen van het ‘Toetsingsadvies over het milieueffectrapport’ van de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) en de bijgevoegde notitie ‘Aanbevelingen uit het advies van de Commissie m.e.r.’ over de door de Commissie gedane aanbevelingen bij het bestemmingsplan te voegen;
- met inachtneming van het gestelde onder 1 en 2 het bestemmingsplan Marker Wadden gewijzigd vast te stellen, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0995.BP00046-VG01, met de bijbehorende regels en bijlagen (waaronder de PlanMER en Passende beoordeling), waarbij gebruik is gemaakt van een ondergrond welke is ontleend aan de Grootschalige Basiskaart Nederland d.d. 24 juli 2013;
- geen exploitatieplan vast te stellen;
- dit besluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken (met identificatienummer NL.IMRO.0995.BP00046-VG01) overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wro bekend te maken en ter inzage te leggen.
-
20
Bijlagen
Besluit
Zo spoedig mogelijk in 2015 te stoppen met het gebruik van omstreden glyfosaathoudende middelen, met inbegrip met de volgende voorwaarden die te vinden zijn onder sub. A tot en met C. Aanbevelingen zijn te vinden onder sub. D en E.
A. Tot januari 2015 glyfosaathoudende middelen zo spaarzaam mogelijk gebruiken en de regels rond het gebruik hiervan strikt toe te passen. Zodra het mogelijk is i.v.m. contracten van uitvoerders en zodra er een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief mogelijk is (b.v. vanuit de pilot uit Rotterdam) deze uit te voeren.
B. Chemische bestrijdingsmiddelen zoals b.v. Roundup e.d. (b.v. glyfosinaat-ammonium en flumioxazin) dienen met ingang van 1 januari 2014, zeer terughoudend te worden gebruikt. Voordat de DOB-kar langs komt, dienen de burgers via een flyer, brief en/of via internet daar van op de hoogte gebracht te worden, zodat zij de mogelijkheid krijgen, onkruid voor hun huis van te voren op milieuvriendelijke wijze te verwijderen.
C. Inwoners dienen door de gemeente al in het tweede kwartaal van 2014 voorgelicht te worden over de giftigheid van chemische bestrijdingsmiddelen en alternatieve milieuvriendelijke methoden. Zij dienen de mogelijkheid te krijgen hun zelfgekochte bestrijdingsmiddelen zoals Roundup op door de gemeente aan te wijzen adressen ter vernietiging aan te kunnen bieden. Dit alles vanaf het tweede kwartaal van 2014.
Aanbevelingen:
D. De borstelmethode wordt afgeraden vanwege het vrijkomen van fijnstof, er bevinden zich giftige vliegassen in o.a. asfalt, beton, straatklinkers en stoeptegels.
E. Aangeraden wordt de heetwatermethode te kiezen en dan wel die methode, die CO2-neutraal werkt.